2017. június 30., péntek

Csirkés minestrone



Tudom, hogy a név paradoxon. Hogy egy zöldségleves furán veszi ki magát, ha hús van benne. Hogy ez inkább valamiféle ragu. Viszont nekem ránézésre minestrone, a csirkés minestrone nevet megjegyezve tudni fogom, hogy ez melyik leves. Így aztán marad ez a név. És azt még muszáj hozzátennem, hogy valami irgalmatlanul finom!



Hozzávalók: (2 adaghoz)

(A hozzávalókat nem mértem.)

# 1 ek zsír # 2 szelet bacon # 1 közepes vöröshagyma fele # 1 nagy gerezd fokhagyma # házi paradicsomlé # 10 közepes fej csiperke gomba # egy kis cukkini # 2 nagy zellerszár # nagy marék zöldbab # só, bors, natúr vegeta # egy hatalmas csirkemell (kb. 200g) # marék reszelt sajt

Elkészítés:

# Egy lábosban a zsíron megpirítom a felkockázott hagymát, a darabolt fokhagymát és a felcsíkozott bacont.
# Közben megpucolom, darabolom a gombát és a zellerszárat, a lábosba kerül.
# Amíg párolódik, felkockázom a csirkemellet, ez is mehet a lábosba. hagyom, hogy a hús fehéredésig süljön, közben néha megkeverem.
# Felöntöm annyi paradicsomlével, hogy félig ellepje a húsos zöldséget, majd annyi vízzel, hogy ellepje.
# Fűszerezem.
# Amíg fő, megpucolom a cukkinit, vékonyra szeletelem.
# A zöldbab végeit levágom, kb. 4-5 centis darabokra aprítom.
# A cukkini és a zöldbab is megy a levesbe.
# Lereszelem a sajtot, abba a tányérba, amiből enni fogok.
# Amikor a cukkini üvegesedni kezd, rámerem a levest a sajtra és már tálalom is.


Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése