2017. május 18., csütörtök

Étrend tervezés, dobozolás

Azzal kapcsolatban, ahogy az étkezéseimet megtervezem, nem kell semmi extrára gondolni. 



  • Fogok egy darab papírt, felskiccelem a hét napot. 
  • Megnézem, mi van itthon. 
  • Azt is, hogy ezek közül mi a közeli lejáratú, mit kell először elhasználni.
  • Az ebédet hétfőtől péntekig viszem a munkahelyemre, ahol, ha hárman ebédeltetünk, van lehetőségem megmelegíttetni a dobozom tartalmát, így aznapra tervezhetek melegíthető ételt.
  • A reggeli legyen gyorsan, avagy előző este előre elkészíthető, hogy ha megcsúszok az idővel, akár tudjam magammal is vinni a munkába.
  • A vacsorát érdemes úgy megtervezni, hogy ugyanaz legyen a másnapi ebéd, így két legyet üthetek egy csapásra. Például ma tonhalsaláta volt a vacsorám, de két adag készült, a második adag a hűtőben vár dobozolva, az lesz a holnapi ebédem.
  • Ugyanígy ebédre is szoktam olyat tervezni, amit másnap szívesen megennék reggelire. Például ma az ebéd palacsinta volt csokokrémmel, holnap ez lesz a reggeli, tegnap elkészítettem, holnap csak ki kell vennem a hűtőből a második adagot.
  • Ha beírtam ezeket az "átfedős" ebéd-reggeliket, vacsora-ebédeket, jönnek a reggelik.
  • Aztán a maradék.
  • Ha valaminek nem tudom a pontos receptjét, utánanézek.
  • Átnézem és felírom, mi az, ami kell a hétre a boltból. Készítek egy bolti listát. Ennek megvásárlása nem sürgős (mert hétfőre olyat tervezek, amihez van itthon minden), hétfőn a suliból hazafelé, vagy aznap délelőtt szoktam megejteni.
  • Innen pedig már csak rá kell pillantani a tervre, elkészíteni, dobozolni. (És ez az egész sokkal gyorsabban megvan mint a leírása és az elolvasása.)

Dobozolás munkába:




Nem otthon alvásra:


Utazásra:



Csavargásra:


Kirándulásra, ahol a gyerekek miatt mekiben volt az ebéd, ott csak salátát vettem, a rántottát vittem:


Erdei kisvasutazásra (ahol aztán az unokahúgom elkunyizta a kolbimat :D ):


Vacsorás esti mozira:


Buliba:


Nyaralásra, strandos napra:


Utazásra:


...

Doboz a mai munkában elfogyasztandó ebédre: a tegnap este, vacsorára elkészített tonhal saláta második adagja:


Ketogén étrend: Hogyan kezdjem? itt

Ketózis itt

Ketogén étrend: alapok itt

Keto kalkulátor itt

Segítség a Keto kalkulátor használatához itt

Ketogén étrend: alapanyagok itt


Ketogén étrend: amit ne egyél itt

Keto: ajánlott és nem ajánlott édesítőszerek itt

Ketonmérés itt


Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése