2015. szeptember 12., szombat

Rezisztens kenyérke




Hozzávalók (16 szelethez):


# 10 tojás (közepes) # fél csomag (7.5g) sütőpor # pár csepp citromlé # 3 púpozott ek lenmagliszt # 3 púpozott ek szezámmagliszt # 3 csapott ek tökmagliszt # 3 púpos ek apró szemű zabpehely # 1 púpos tk só # marék mag (len-, szezám-, tökmag, napraforgó -saját- keverék)


Elkészítés:

# Fogunk egy nagy tálat, minden hozzávalót -a sorrend mindegy, csak a sütőporra kell a citromlevet rácsepegtetni- kanállal vagy kézi mixerrel összekeverünk.
# Sütőpapírral bélelt nagy gáztepsziben, 200 fokon, előmelegített sütőben, 20 percig sütjük.

Megjegyzés:


# "A rezisztens keményítő kémiailag ugyan úgy épül fel, mint a hagyományos keményítő, de az emberi emésztőenzimek kevésbé képesek lebontani, és ettől az ember rövid idő alatt úgy érzi, hogy jóllakott.
A rezisztens keményítő például nyers zöldségekben, krumpliban, őrölt magokban, árpában, banánban, zabpehelyben, kekszekben és teljes kiőrlésű zabkenyérben található.
A fent felsorolt ételek nem csak a vércukor szintet kontrollálják, de a rák kialakulásának kockázatát is csökkentik." forrás

# Azért került bele minimális zabpehely, hogy kevesebb lisztet kelljen használni (a zabpehely jóval olcsóbb a liszteknél). A 3 ek zab a 16 szelet kenyérben igazán minimális. Panaszokat ez a mennyiség nem okoz.

# Kiválóan szeletelhető. Félbe is vágható, kenyérpirítóban pirítható. Szendvics készítéséhez is tökéletes.

# Hűtőszekrényben vagy kint, nem lezárt zacskóban vagy papírtörlőbe tekerve 2-3 napig áll el.

# Fagyasztható. Ébredéskor kivesszük a fagyóból a kívánt mennyiséget, reggelinél már fogyasztható.

1 szelet tápértéke: 103 kcal, 8g F, 3g CH, 6g zsír

Kenyér receptek: gyűjtemény itt.

Megtalálsz a Facebookon isBoszorkánykonyha

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése