2014. január 4., szombat

Gombaszószos csirkemell

A csirkemellet (1 főre 200g nyersen mérve) apró, falatnyi darabokra vágtam, kevés kókuszzsíron, nagy lángon, mindkét oldalán fehéredésig sütöttem. Sóztam (himalaja), borsoztam (őrölt fekete bors), vegetáztam (natur vegeta), majd annyi vízzel felöntöttem, hogy félig ellepje. Hozzáadtam a megtisztított, darabolt csiperke gombát (fejenként 200g). Közepes lángon addig főztem, amíg épp egy kicsi leve maradt. Ekkor 1 mk étkezési keményítőt összekevertem egy kis tálban kevés hideg vízzel, majd a húsra öntöttem. Gyors keverés után kész is.

Édesburgonya pürével és brokkoli csírás vegyes salátával tálaltam.

Facebook oldal: Boszorkánykonyha

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése