2012. szeptember 23., vasárnap

Ebéd: Arilepény

Lepény: 1/3 bögre (lemértem, 40 g) zabpehely annyi vízbe áztatva, hogy ellepje, érdemes fél órával a sütés előtt ezt megtenni. Hozzá 1 tojás és só, bors. Ha kész, serpenyőben kisütni. Elvileg forró olajon kell, de az én csodaserpenyőmben csodaszépen ment olaj nélkül :) Állagra olyan a tészta, mint a palacsinta tészta, és ugyanúgy kell sütni. Simán meg tudtam forgatni falapáttal. Kicsi a serpenyőm, így 2 db lett a tésztából.
 
Feltét: Kevés oliva olajon dinsztelt hagyma, gomba; piros paprikával, 1 ek pizzakrémmel és 1 ek piros arannyal, kis sóval kikevert (20 %-os) tejföl. (Édes és sós feltéttel egyaránt ehető. Ha édessel szeretnénk fogyasztani, a tésztából a só és bors kihagyandó.) A második lepényt salátával ettem.


 
244 kcal
10.4 g F
53.3 g CH
27.8 g zsír

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése