2012. július 24., kedd

Vacsora: Indeleg

A vacsora előétel után igazán jólesett az igazi vacsora. A tervben zöldség volt mártogatóssal. A hűtőmben viszont tojáson kívül semmi :) Össze kell szedjem magam tervezés ügyileg, mert ez már nemcsak röhejes, hanem botrányos is ... :)
A dolog pozitívuma, hogy újra gyakorolhattam boszorkányos kreítivitásomat. Elővettem hát a Titkok Könyvét, azaz az étkezési naplómat, és kinéztem belőle valami ehetőt, finomat, és ami belefért a napi értékekbe. Hogy mi sikeredett? INDELEG. Jó, jó, a könyv már több száz éves, így vannak benne kissé szétfoszlott lapok :) Szóval a kajának nincs neve, max "INDiai egyvELEG", így INDELEG. De gyors, olcsó, szinte a semmiből elkészíthető, és hát issteni! :)


Indeleg



Előkaptam hozzá:
  •  2 tojást a hűtőből
  • 1 babkonzervet a speizból
  • a boszidobozt az indiai fűszerekkel (garam masala, chili por)
  • és a negyed csomagnyi maradék fagyasztott zöldséget a mélyhűtőből.

Így készült:
  • kimértem 50 g babot, 50 g zöldséget, egyszerre a csodaserpenyőbe tettem, kis vízzel pároltam
  • hozzászórtam a fűszereket
  • ráütöttem 1 tojást és egynek a fehérjét, készre sütöttem.

2 szelet puffasztott búzát ettem hozzá.

Facebook oldal: Boszorkánykonyha

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése