2012. július 25., szerda

Ebéd: Sáfrányos sült rizs




Mit tegyen az ember lánya, ha majdnem üres a hűtő, de enni azért kell, sőt legyen finom is, meg az étrendbe illő is? Kis kreativitással egyszerű és nagyszerű a dolog. A tegnapi vacsiból maradt babot nem tárolhatom sokáig. Van a mélyhűtőben még fagyasztott zöldség, a speizban meg rizs. Oké, meg is van!

Recept:

Megfőztem egy tasakos barna rizst, közben egy serpenyőbe tettem a babot (30 g) és a fagyós zöldséget (150 g), kis vízzel nagy lángon főztem. Leszűrtem a rizst, kimértem belőle 60 g-ot, hozzáöntöttem a zöldséghez, rászórtam a sáfrányt, és már kész is!

Gyors, olcsó, nagyon jól variálható.

Tálaláskor meglocsoltam egy kanál natur joghurttal.
Egy szeletke kenyeret ettem hozzá.

363 kcal, 13.5 g fehérje, 24.8 g zsír, 31.3 g CH

Facebook oldal: Boszorkánykonyha

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése